S.A.N. – Dnevne novosti iz BiH
Dobrodošli na S.A.N. – vaš online kutak za dnevne novosti

Mladi Producent sa svojom firmom Jaywan inc pavi milione mjesečno May 7, 2015

jaywan incMladi producent Jaywan inc (ime firme) pravi milione mjesečno prodajući bitove. Kako san.ba saznaje svoje korijene vuče iz naših krajeva, a trenutno je je dan od poželjnijih producentata kada je u pitanju hip hop muzika u Americi. S obzirom da je u americi ogromno tržište kada su u pitanju izvođači iz ovog žanra muzike, kao i svih ostalih žandrova mladi Jaywan nam je rekoao da se može odlično živjeti prodajući svoje bitove isključivo preko interneta. Neke od njegovih tekstova možete pronaći na sledećem linku Jaywan inc

Mladić je veoma uspiješan momak koji će nadamo se imati još bolju budućnost i sjetiti se svojih korijena. Iako ga u tome sprečavaju mnogi, kao u svijetu biznisa gdje dolazimo do problema kada se dođe do velikog novca, Jaywan nam objašnjava kako ima ogromnih problema u poslednje vrijeme sa konkurencijom koja ga pokušava srušiti na sve moguće načine. Pa tako su počeli da kruže razni tekstovi o tome kako je prevarant iako je samo spin u pitanju, Jaywan se veoma nasekirao zbog toga i svim silama pokušava da dokaže svoju nevinost vezano za slučajeve koje njega i njegovi Jaywan inc kompaniju optužuju za prevare.

Comments Off on Mladi Producent sa svojom firmom Jaywan inc pavi milione mjesečno
Categories: Jet set

Goran Veselinović – pesnik iz Banjaluke – pesništvo je krik zarobljenog, otuđenog, neshvaćenog March 9, 2015

Goran Veselinović, pesnik iz Banjaluke napisavši dve knjige poezije ubrzo je postao prepoznatljiva ličnost u književnosti. Zbog načina na koji kroz poeziju komunicira sa publikom, može se reći i da je napravio novi smer poezije. Kada su ga pitali zašto je odabrao put poezije, nije želio da odgovori, jer je sve i jedan odgovor na ovo pitanje prema njegovom mišljenju glupo.

„Odgovori na pitanje „Zašto baš poezija?“ gotovo su redovno glupi i nezanimljivi. Svako govori isto, kako piše da bi se oslobodio negativne energije, da bi pronašao sebe, da preko pjesama komunicira s Bogom (to su najgori pjesnici), da preživi, da povali nešto itd itd“, istakao je Goran Veselinović, banjalučki poetičar koji je dodao da poznaje dosta pesnika kojima pesme smrde na spomenike i stara groblja. Ja više volim da komuniciram sa sadašnjim trenutkom, da kritikujem, pljujem, prozivam.“

Goran Veselinović, banjalučki pesnik na pitanje ko ga inspiriše u pesmama i generalno u poeziji, odgovara da bi o tim imenima mogao da priča danima i da se najviše njegove poetičke misli poklapaju uz Tadića, Drainca, Bukowskog, Elijara, Aragona… Knjiga koja je najviše potaknula njegove misli je Eeazmo Roterdamski – Pohvala ludosti.

Ne voli Goran Veselinović, banjalučki poetičar autocenzuru u pisanju poezije

To je bolest koja od poezije stvara propalu olupinu bez života i svježine. Ako imam mišljenje, izraziću ga bez obzira na posljedice, bez obzira na to što bi se neko mogao uvrijediti ili osjećati prozvanim.“

Ovaj pesnik u svojim delima ponekad nešto prećuti, namjerno preskoči, zaobiđe i to za njega, kaže, nije ništa strašno, jer izbegava one jake laži. Njegova veza sa poezijom je toliko jaka da je shvatio da bez nje ne može. „Ako ne pišem nekoliko dana počinjem lagano da ludim, bjesnim, navukao sam se na tu prokletu stvar. Volio bi da to nije tako, ali ne mogu protiv sebe.“

Seća se Goran Veselinović, banjalučki poetičar svojih početaka, za koje smatra da su simptomi kod mnogih koji kreću ovim putem.

„Prvo si loš, kasnije postaješ bolji, oštriji, neposredniji. Prvo misliš na reakcije, strepiš od negativnih komentara, loših kritika, marginalizacije, kasnije ti se ta margina pretvara u rajsko ostrvo prepuno razuzdanih žena, vina i provoda, zavoliš je“, kaže Veselinović i dodaje da bez obzira na takav put emotivnih strahova, pjesnici su uglavnom kukavice.

Za poeziju borba tek predstoji jer se treba prilagođavati vremenu, kakvo vreme za pesništvo dolazi, još Goran Veselinović ne može da proceni, ali zna da zbog svoje satisfakcije neće odustati kakva god vremena došla.

Pjesništvo je kruna svekolikog ljudskog napora da se preživi ova depresivne i automatizovane stvarnosti, ono je krik, krik zarobljenog, otuđenog, neshvaćenog… Pjesništvo je tu, ispred nas, maše nam svojim krvavim rupcem, želi da mu odgovorimo, da mu se poklonimo, ono ne prolazi, ne prestaje, ne završava se…“, dodao je Goran Veselinović.

U tekstu koji je napisao sebi, svako može da se pronađe,er to je, kaže Veselinović priroda savremenog čovjeka gdje se uvijek može spomenuti ona dobra stara rečenica „Čast izuzecima“.

SAMOM SEBI- Goran Veselinović

Da li ima išta što te razdire, što te cijepa iznutra kao tema? Da li te se išta dotiče, mali čovječe, ili si i dalje iznad i ispod svega, poput stranca mimo svijeta, dalek svemu što je ljudsko i normalno.

Da li postoji nešto zbog čega bi se ti osjećao kao ti? Osjećaš li išta kada se pred tobom razvije plašt tuđe nesreće i stradanja, kada pogledaš u lice skitnice koji ti traži sitnu paru da preživi ovaj dan?

Da li si ikada ikoga iskreno volio, ili si samo imao namjeru da nečim prekatiš vrijeme, da si obezbjediš privremenu zabavu i trenutno zadovoljstvo, bez suštine, bez emocija, bez vezivanja?!

Život je kratak, prijatelju, i dok ti ovo pišem, usamljeniji nego ikad u životu, ja te molim da ne kreneš mojim putem, putem koji ima samo jedan uvir, završetak i kraj.

Ne dozvoli da ti život bude besmislen.

Ne dozvoli da se ikada osjećaš nebitnim i suvišnim.

Ne dozvoli da prođe jedan dan bez ljubavi, zagrljaja, čitanja dobrih knjiga, šetnje, molitve i Boga.

Danas sam bez stajanja šetao puna tri sata. Prije šetnje sam se osjećao turobno, bez energije, malaksalo i pomalo depresivno. U šetnji sam sreo mnoge ljude koje volim, slušao pjev ptica i divio se prirodi i njenoj savršenoj ravnoteži. Podigao sam jedan opali list sa zemlje i držao ga u ruci kao da je oduvijek bio dio mene. Jednom psu lutalici bacio sam komadić hljeba, zbog čega me je on pratio natrag do ulaznih vrata. Više nisam bio turoban, depresivan, neraspoložen. Šetnja me okrepila, priroda me preporodila, osjećao sam da sam ponovo dio svega i da je sve dio mene. Ponekad je dovoljvo počastiti sebe jednom običnom šetnjom. Ponekad je dovoljno izići na vazduh i zaboraviti na brige i probleme.

Koliko sam puta rekao nekom “Dobar dan”, a da ga uopšte nisam pošteno ni pogledao, primijetio, doživio.

Koliko sam puta rekao nekom “Da, razumijem te šta pričaš”, a da nisam čuo ni riječi od onoga šta mi je pričano.Koliko sam puta ljubio druge usne, ne osjećajući ništa i ne dajući ništa, predajući se samo strašću i povodeći se samo užitkom kojem sam robovao bez ostatka i obzira.

Previše puta da bih se mogao nazvati čovjekom.

Comments Off on Goran Veselinović – pesnik iz Banjaluke – pesništvo je krik zarobljenog, otuđenog, neshvaćenog
Categories: Život

Ugašen požar u stanu na Čengić-Vili, vatrogasci spriječili širenje na ostale stanove February 26, 2015

Klix.ba – Požar koji je izbio u stanu na Čengić-Vili uspješno je ugašen, a vatrogasci su povučeni s terena.

No Comments on Ugašen požar u stanu na Čengić-Vili, vatrogasci spriječili širenje na ostale stanove
Categories: Novosti

Sud BiH se oglasio povodom hapšenja sutkinje Azre Miletić

FENA – Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić sinoć je lišena slobode i odvedena u prostorije SIPA-e zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo primanje mita i drugih oblika koristi kao i kršenje zakona od strane sudije, saopćeno je iz Suda BiH. Dodaje se da u ovom trenutku, u interesu istrage, ne može se iznositi više informacija.

No Comments on Sud BiH se oglasio povodom hapšenja sutkinje Azre Miletić
Categories: Novosti

Emir Spahić igrač utakmice u sinoćnjoj pobjedi Bayera nad Atleticom

Anadolija – Emir Spahić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine proglašen je najboljim igračem sinoćnje utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj je sa Bayer Leverkusenom na domaćem terenu pobijedio Atletico Madrid.

Comments Off on Emir Spahić igrač utakmice u sinoćnjoj pobjedi Bayera nad Atleticom
Categories: Sport

Januarske cijene niže za 0,3 odsto

SARAJEVO – Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u januaru su niže za 0,3 odsto u odnosu na decembar.


No Comments on Januarske cijene niže za 0,3 odsto
Categories: Ekonomija

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH

10:20 Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu, zatražio je da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti nova tačka, a to je prijedlog odluke o razrješenju Šefika Džaferovića(SDA) sa funkcije predsjedavajućeg Predstavničkog doma, jer se kako je rekao Džaferovićevo ime vezuje za ratne događaje i zločine počinjene nad Srbima u Vozućutf8

No Comments on Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH
Categories: Novosti

Imam Beganović na godišnjem odmoru, negirao da se seli u Visoko

Selvedin ef. Beganović, imam u velikokladuškom džematu Trnovi, nakon četvrtog napada na njega koji se desio u prošlu subotu odlazi mjesec dana na godišnji odmor u Visoko – potvrdio je Beganović za „Avaz.“

Beganović je negirao da se seli u Visoko, kako su to prenijeli neki mediji, te kazao da se nada da će u narednih mjesec dana biti pronađeni počiniociutf8

No Comments on Imam Beganović na godišnjem odmoru, negirao da se seli u Visoko
Categories: Novosti

Jahorina: U martu ski-pas jeftiniji za oko 30 odsto

SlikaNa Jahorini i danas pada snijeg, temperatura vazduha je nula stepeni Celzijusovih, hotelski kapaciteti su popunjeni oko 80 odsto, a za vikend se očekuje dobra posjećenost.


No Comments on Jahorina: U martu ski-pas jeftiniji za oko 30 odsto
Categories: Ekonomija

Sammir: Napustio sam Getafe i otišao u Kinu

Brazilski nogometaš s hrvatskim pasošom Jorge Sammir (27) prešao je iz španskog Getafea u kineskog prvoligaša Jiangsu Guoxin Sainty.

"Da gospodo, odlazim u Kinu. Jedan događaj, koji se glupavo brzo odigrao prošli tjedan me zaintrigirao na početku, no sada mogu reći da sam sretan što se moj rad vrednuje", izjavio je Sammir.

Nagađautf8

Comments Off on Sammir: Napustio sam Getafe i otišao u Kinu
Categories: Sport